Tüp Bebek Tedavisi Ankara
Tüp bebek Ankara tedavisinde amaç; yumurtanın laboratuvar ortamında döllenmesi ve rahme yerleştirilmesidir. Günümüzde, doğal yollarla bebek sahibi olamayan çiftlerin en çok tercih ettiği yöntem tüp bebek tedavisi Ankara ‘dır. Sebebi tespit edilemeyen kısırlıklar, tüpteki yapışıklıklar ve erkeklerin sperm kalitesinin az olması gibi gebeliğe engel olan durumlarda tüp bebek tedavisi uygulanabilir.
Tüp bebek ile oluşan gebeliğin, normal bir gebelikten hiçbir farkı yoktur. Tüp bebek tedavisi Ankara, doğal koşullarda döllenemeyen yumurtanın anne rahmine tutunmasını hızlandıran, sağlıklı bir uygulamadır. Ankara tüp bebek tedavisi hakkında daha detaylı bilgi almak ve tedaviye başlamak isterseniz infertilite ve tüp bebek alanında uzman olan Prof. Dr. Nuray Bozkurt’un Ankara’daki kliniğine başvurabilirsiniz.
Tüp Bebek Tedavisi Nedir?
Tüp bebek tedavisi, anneden alınan yumurta hücresi ve babadan alınan sperm hücrelerinin laboratuvar ortamında birleştirilmesidir. Anne veya babadan kaynaklanan yapısal sorunlar, bebeğin doğal yollarla rahme tutunmasını engelleyebilir. Bu durumda, sperm ve yumurta hücresi, laboratuvar ortamında bir araya getirilir. Üreme hücrelerinin laboratuvar ortamında yan yana getirilmesi; gebeliği engelleyen faktörlerin ortadan kalkmasına ve yumurtanın sağlıklı şekilde döllenmesine yardımcı olur. Tabi öncelikle erkeğin sperm kalitesinin incelenmesi ve en ideal birleşme için gerekli tetkik ve tedavilerin yapılması da şarttır.
Tüp Bebek Tedavisi Hangi Durumlarda Yapılır?
Tüp bebek tedavisi Ankara, sebebi bilinemeyen kısırlık durumunda en çok başvurulan tedavi yöntemidir. Çiftler, 1 yıl korunmasız cinsel ilişkiye rağmen bebek sahibi olamıyorsa tüp bebek tedavisine başlanabilir. Bu süre; kadının 35 yaş altında olduğu, gebeliği engelleyen herhangi bir sorunu olmayan çiftler için geçerlidir. Eğer kadın 35 yaşından büyükse ve daha önce gebe kalmakla ilgili sorunlar yaşanmışsa 6 ay beklemek yeterlidir. Çiftlerin tüp bebek tedavisine başvurmadan önce mutlaka detaylı ürolojik tetkikleri yaptırmış olması gerekir. Çünkü kadında poliskistik over rahatsızlığı, endometriozis veya rahmin yapısı ile ilgili sorunlar varsa öncelikle bu sorunların belirlenip gerekli tedavinin yapılması gerekir. Benzer şekilde baba adayının da sperm kalitesinin ölçülmesi ve doğru zamanda, doğru şekilde tüp bebek tedavisine başlanması gerekir.
Tüp Bebek Tedavisi Nasıl Yapılır?
Yukarıda da bahsettiğimiz gibi tüp bebek tedavisinde anne ve babadan alınan üreme hücreleri steril laboratuvar ortamında bir araya getirilir. Tüp bebek tedavisinde, üreme hücrelerini bir araya getirmek için iki farklı yöntem uygulanabilir.
İlki; klasik tüp bebek tedavisi dediğimiz, sperm hücreleri ve yumurtanın yan yana bırakıldığı ve döllenmenin beklendiği yöntemdir.
Diğer yöntem ise mikroenjeksiyon ile tüp bebek tedavisi olarak adlandırılır. Bu yöntemde, sperm hücreleri doğrudan sağlıklı yumurtanın içine enjekte edilir ve döllenme beklenir. Sperm kalitesinin ya da düşük yumurtalık rezervinin söz konusu olduğu durumlarda daha çok tercih edilen bir yöntemdir. Doktorunuz, yaptığı incelemeler sonucunda tüp bebek uygulaması için seçilecek yöntemi belirleyecektir.
Tüp Bebek Tedavisi Kaç Gün Sürer?
Tüp bebek tedavisi; yumurtaların uyarılması, toplanması, laboratuvar ve transfer olmak üzere dört aşamada gerçekleşir. Tüp bebek tedavisine ya ilk adetin 21. günü ya da adetin 2. ve 3. günlerinde başlanabilir. Yumurtaların uyarılması ve toplanması yaklaşık 15 gün sürer. Bu süreçte sonra laboratuvar ve transfer aşamaları tamamlanır. Laboratuvar aşamasında bekleme süresi değişkenlik gösterebilir. Transfer aşamasından yaklaşık 14 gün sonra gebelik testi yapılabilir ve sonuçlar öğrenilebilir.
Tüp Bebek Kaç Yaşına Kadar Yapılabilir?
Sperm kalitesi zamanla düşse de erkekler hayatı boyunca sperm üretmeye devam ederler. Kadınlarda ise geç yaşlarda görülen gebelikler riskli gebelik olarak adlandırılmaktadır. Tüp bebek tedavisi 45 yaşına kadar uygulanabilir. Fakat başarı oranı 40 yaş üzerinde daha düşüktür. 35 yaşın üzerindeki gebeliklerin de daha sıkı takip edilmesi gerekebilir. Tüp bebek uygulaması birkaç kere yapılabilir. 3. uygulamadan sonra denemeler devam etse de başarı oranı oldukça düşük olmaktadır.
Tüp Bebek Tedavisinde Başarı Oranı Nedir?
Tüp bebek tedavisi başarı oranı yüksek bir uygulamadır. 30 yaş altı kadınlarda, tüp bebek tedavisiyle %55 – 60 oranında başarılı sonuçlar elde edilmektedir. 40 yaş üzeri kadınlarda ise bu oran %15 – 20’lere kadar düşebilir.
Ankara Tüp Bebek Tedavisi Fiyatları 2024
Tüp bebek tedavisi Ankara ’daki birçok klinikte yapılan bir uygulamadır. Bu süreçte sizi anlayabilecek, doğru sorularla kısırlığa neden olabilecek tüm faktörleri değerlendirebilecek bir uzmana danışmanız önemlidir. Eğer Ankara’da infertilite ve tüp bebek konusunda uzman bir doktor arıyorsanız Prof. Dr. Nuray Bozkurt’un deneyimine güvenebilir ve tüp bebek tedavisiyle başarılı sonuçlar alabilirsiniz. Ankara tüp bebek tedavisi fiyatları 2024 ve Ankara 2024 tüp bebek tedavisi fiyatı için bize ulaşabilirsiniz.